2008. január 18., péntek

Pofa be!


"Nem beszélek. Vagyis most beszélek, de csak addig beszélek, míg elmondom, hogy nem beszélek."



Kikapcsolódásképpen került ma terítékre ez a film, ez a sokat nevetős és közben csupa kedvesség francia bűnügyi vígjáték.

A két főszereplő, Ruby (Reno) és Quentin (Depardieu) a börtönben ismerkednek meg, előbbi komolyabb, utóbbi kevésbé komoly bűnökért kénytelen az intézmény vendégszeretetét élvezni. De nemcsak ez az egyetlen ellentét kettejük között. Míg Ruby némasági fogadalmat tett, mikor börtönbe került - s amúgysem illene rá a szószátyár jelző - addig Quentin gyakorlatilag képtelen befogni a száját. S aztán ott van még a nem elhanyagolható külsőségbeli különbség. Ruby komor, férfis bűnöző alkat (de milyen férfias......:))), Quentin kicsit lökött kinézetű, kicsit galamblelkű, ám bivaly erős.




A sors úgy hozza, hogy együtt szöknek meg a börtönből - vagyis annak elmekórházából - és együtt is kénytelenek menekülni, persze, mindketten teljesen más motivációval. Ruby-nak van még egy kis "elintéznivalója" és nem mellesleg 20 millió felmarkolnivaló eurója, míg Quentin-nek egy álma, nevezetesen, hogy nyit egy kocsmát Ruby-val, hisz barátok. Egy a bibi, Ruby ezt nem így gondolja....

Ám ha tetszik, ha nem, kénytelenek együtt maradni és minket 80 percen át szórakoztatni, egy igazán kellemes kikapcsolódást nyújtó filmben.

Azt hiszem, az a tény, hogy ki a két főszereplő és hogy hol készült a film, garantálja, hogy nem fogunk csalódni, mégha ez nem is egy Wasabi vagy egy Asterix, akkor sem. Amiben csalódni lehet, az az, hogy Jean Reno magyar hangja ezúttal nem Szilágyi Tibor, hanem Kovács István - a Szomszédok Desiré-je :) - , bár lehet, csak nekem egyenlő Reno és Szilágyi.
(A szinkronhangok.hu szerint Jean Reno magyar hangjai:

Szilágyi Tibor - 8 alkalommal
Berzsenyi Zoltán - 5 alkalommal
Kovács István - 5 alkalommal
Orosz István - 2 alkalommal
Szakácsi Sándor - 2 alkalommal
Barbinek Péter - 1 alkalommal
Dörner György - 1 alkalommal
Helyey László - 1 alkalommal
Kőszegi Ákos - 1 alkalommal




Szerencsére a dvd-kiadásra sem lehet panasz, tűéles kép, dts hang - amit ki is tud használni a film -.

Nem lehet hosszú litániát írni a filmről.

Reno tökéletes. Mikor nem?
Depardieu szeretetre méltó. Mikor nem?
A film pedig francia, - és mivel én nagyon szeretem a francia filmeket - tehát jó. Mikor nem? :)

0 megjegyzés: