2008. február 27., szerda

Run Fatboy Run


'I'm not fat. I'm not fit.'

Azt kell mondjam, kötelező volt megnéznem ezt a vígjátékot. Brit, ez ugyebár egy, amiért alap, és Simon Pegg az abszolut főszereplő, ez kettő. Hogy aztán mégsem vagyok maximálisan elégedett vele, az már persze más kérdés.

Pegg egy tökéletes lúzert alakít a filmben, aki egy női ruha üzlet biztosnági őre, albérletben él és éppen öt éve az oltáenál hagyta el terhes feleségét. Azonban öt év után - ki tudja, milyen indíttatásból - beléhasít a felismerés, hogy mekkora hülye volt, és elhatározza, ha törik, ha szakad, visszaszerzi gyermeke anyját, Libby-t. Csakhogy akad egy (nem) kis gond, Libby éppen foglalt, aktuális párja, Whit pedig mindenben Dennis ellentéte, okos, intelligens, jó állása van, gazdag, sportos, amit bizonyítandó éppen arra edz, hogy - nem előszőr - lefussa a London Maratont. Ígyhát szegény Dennis-nek nincs más választása, apró pocak ide, apró pocak oda, három hét alatt a tökéletes puhányból mataroni futóvá kell átképeznie magát, hogy bebizonyítsa Libby-nek, ezúttal lesz valami az életében, amit végigcsinál, s persze, hogy megmutassa Whit-nek, hogy Dennis Doyle-t nem lehet csak úgy leírni....





David Schwimmer rendezése ( A Jóbarátok Ross-a) nem tudott elszakadni a rendező "amerikaiságától", viszont jócskán kapott a brit humorból is. Afféle jópofa keverék, rengeteg idétlen képi- és éppen annyi nagyon jó verbális poénnal. Külön örömömre szolgál, hogy egy rövidke szerepben feltűnik David Walliams is, aki pontosan azt az "idegesítő vásárló" karaktert hozza, amit az imádott Little Britain-emben is. Persze, van még a filmben egy nagy adag London, pár különleges barát, és egy az apját rajongásig imádó kissrác. Úgy nagyvonalakban ennyi.




Egy igazi brit vígjáték, némi amerikai giccsel, amiért nagyon kár. Ha nem Simon Pegg lenne a főszereplő, soha többet nem akarnám megnézni. Így azonban bőven jogosult egy második esélyre. Nagyon messze van a Hot Fuzz-tól, eleinte fura is volt, talán Pegg miatt azt kerestem benne, de nem rossz. Egy átlagos, kellemes kikapcsolódást nyújtó vígjáték. Hozzám hasonló anglománoknak kötelező!



0 megjegyzés: