2008. február 14., csütörtök

9 és 1/2 randi


Kishazánk aktuális önjelölt Valentin-napi rendezőjének tavalyi vígjátéka, az S.O.S Szerelem már az újságosbódék polcain hever papírzacskóban, potom pénzért, ígyhát ideje volt előrukkolnia az újabb műremekkel, nem mellesleg, mert idén is – sokunk ellenérzései ellenére – megtartották nálunk is a szerelmesek ünnepét. S ha már így van, hát nem maradhatnak a fiatalok a plüss macis-plüss szívecskés ajándékozás után szerelmesfilm nélkül. Hála Sas Tamásnak nem is maradtak, hiszen itt van a 9 és 1/2 Randi.

Nagyjából ismert már a történet, melyben adva vagyon egy léha, nagyképű, ámde felettébb sármos író, Debreczeni Dávid, akinek egy szép napon kishiján romba dől az élete, s ettől csak az mentheti meg, ha 10 napon belül letesz egy kész kéziratot kiadója asztalára. Az ötlet – hála a kiadónak – adott, 10 nap alatt randiznia kell 10 nővel, s felderíteni a nagy titkot, miért is magányosak a nők és miért is van manapság annyi szingli nő. Ehhez az alapsztorihoz jön még pár kisebb csavar a történetben, kevéske és meglehetősen sovány poén, jónéhány remek és kevésbé remek színész, köztük Sas Tamás „házi-színészei”, Fenyő Iván, Kovács Patrícia és Hevér Gábor, remekül válogatott zenék, extra adag arcunkba dőlő reklám, sablonos operatőri munka, és a fejünk búbjáig érő rózsaszín romantikus-nyál massza. Ezzel kész is az idei Valentin – borzalom.

Unalmasra, vontatottra és gusztustalanul nyálasra sikerült a 9 és 1/2 randi, a színészek egyhangúak,minden eredetiséget nélkülöz a játékuk, az egyetlen mosolyt fakasztó színfolt a kisebb mellékszerepben feltűnő Stefanovics Angéla, alias „Zoltán Emeséje”. A párbeszédek hosszúak, közhelyesek, minden fantáziát nélkülöznek, s a végére olyan mértékben túllépnek a Romana és Júlia regényújságok nyelvezetének keretein, hogy az ember azt érzi, most áll fel és hagyja ott a filmet, de azonnal.

Nem tudom, kinek merjem ajánlani a filmet. Extra pink- lelkivilágú hölgyeknek és velük végtelen mértékben toleráns uraknak, esetleg Fenyő Iván elkötelezett rajongóinak. Talán. Mindenki más legyen nálam sokkal okosabb és kímélje meg magát ettől a filmtől. Én szóltam ...

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hihetetlenül jól írsz erről a borzalmas filmről! Egy hányinger volt nekem is, és amikor a végén beültek a csónakba, azt hittem, kiugrom a tizedikről! (És amilyen pechem volt, pont a tizediken lakom...) Fenyő Iván a leggyatrább élő magyar színész, ultragáz, nevetséges! ... Hú, megint felhúztam magam! :-))