2008. március 5., szerda

Az utolsó vakáció - A hét-filmes hétvége második filmje


/Mi a fene az a hét – filmes hétvége? Nos, az egy olyan hétvége volt az életemben – most hétvége- amikor a legközelebbi társaim a papírzsebkendő és a távirányító voltak. Mivel a kis taknyos fejem csak ismétlő dvd-zésre volt képes, és csakis vígjátékokra, így a hét – filmes hétvége két napjának eredménye éppen hét film lett, amiket egytől-egyik nagyon jó volt újralátni./

De milyen jó volt újra látni!


Nagyon szeretem ezt a filmet, még akkoris, ha totál sablonos történet. Georgia Byrd - ről - Latifah - , a szerény és végtelenül bájos áruházi eladóról - aki nem mellesleg kitűnő szakács - kiderül, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved és mindössze pár hete van hátra. Ugyan semmi baja és egyeltalán nem érti, mi ez az egész, beletörődik a megváltoztathatatlanba, sőt... Úgy dönt, minden megtakarított pénzét kiveszi a bankból és elindul megvalósítani egyik legnagyobb álmát, ami nem más, mint megszállni a Karlovy Vary-ban található Pupp Hotelben és találkozni az ottani séffel, Didier-vel.( Gérard Depardieu) Hátrahagy mindent, a bimbódzó kapcsolatot a szintén eladó Sean-nal ( LL Cool J ), a családját és anélkül, hogy egy szót is szólna, eltűnik. Élni és meghalni.

A hotelben aztán gyorsan népszerű lesz a végtelen életigenlésével és a kedvességével, s persze, senki sem tudja, a sok sznob között vajon ki ez a bájos, elbűvölő teremtés, és hogyan képes ennyire pozitívan látni és megélni a világot.



Nem azért szeretem ezt a filmet, amiről szól. Ahhoz túl sok hasonlót láttam már. Azért szeretem, ahogy szól és azért szeretem, mert Queen Latifah alakítását Kocsis Mariann szinkronjával nem lehet nem szeretni! Olyan tökéletesek ők ketten, hogy eszembe nem jutott soha megnézni a filmet angolul. Hihetetlen szeretet és kedvesség áramlik a kettőjük által született személyiségből, ami még azt is elfeledteti a nézővel, hogy micsoda szimpla kis vígjátékot néz és azt is, hogy már megint a fejébe akarják verni, hogy az élet minden pillanat értékes, nem szabad semmit halogatni és soha nem szabad elfelejteni csak a mának élni.



Olyat tud ez a film a főszereplőjével és a csodás helyszínével, amit kevés film tud. Egy nagy közhely-halomból egy imádni való mozit csinálni. Örülök, hogy megint megnéztem. Nem utoljára, az is biztos!

/ A Grandhotel Pupp honlapja itt. Érdemes megnézni, hol játszódik a film.../

0 megjegyzés: