2009. március 22., vasárnap

Euro Túra


Esküszöm, nem értettem mit esznek az emberek ezen a filmen. Meg voltam róla győződve, hogy valami ordas nagy baromság, aféle büfi-pisi-kaki humorral felvérzetett mozi. Nos, tegnap az utamba sodorta a sors és meg kell mondjam, mostmár minden világos.

Ha kategorizálnom kellene, első lehet, hogy az ugrana be, hogy ez egy amcsi tinikomédia, de irdatlan gyorsan revidiálnám magam és azt mondanám, nem, ez nem egy mezei tinikomédia, és amicsi is csak annyiban, hogy amerikaiak készítették. De a film nagyrésze Európában játszódik, az alapkoncepciója pedig az, hogy néhány európai országot a rájuk jellemző sztereotípiákon keresztül és a négy amcsi fiatal szemén keresztül bemutasson. És annak köszönhetően, hogy baromi találóak lettek a szterotípia-válogatások és nagyon finoman, a sértőtől nagyon messze sikerült őket kezelni, egy szuper kis film kerekedett ki az ötletből.

Ehhez nagyban hozzájárulnak a kiválóan megválogatott zenék, a csattanós poénok, szóval, egy szó, mitn száz, a négy macsi körutazása Európában csillagos ötöst érdemel. Na jó, egy kis hibája van...csak 88 perc az egész.:)

/Ja, és még valami: ez egyik legjobb főcím díjára komolyan esélyes a film kezdete, bár a Zuhanás elejét azért meg sem közelíti... /


0 megjegyzés: