2009. október 18., vasárnap

Fülenincs nyúl


Szavamra mondom, ez a Til Schweiger tud valamit! 2005-ben csinált egy olyan vígjátékot, amiről képtelenség nem felsőfokban beszélni (Mezítlábas szerelem), később jött pár csihipuhi, néhány idétlenkedős film, aztán 2007-ben a mozivászonra álmodta a Fülenincs nyulat, amivel noha a Mezítlábas szerelemhez képest nagyon újat aligha mondott, elérte, hogy a mozija rekord bevételeket produkálva a legnézettebb német filmek közé lépjen.

Pedig a fületlen plüss nyúlról a címét kapó mosolyfakasztó majd’ két óra valóban több ízében emlékeztet a nagy elődre, az alaphelyzet sem áll tőle távol, és mégis tud újat hozni, legfőképpen humorával, mókás alaphelyzeteivel és a tündéri gyerekszereplőivel – köztük Schweiger négy csemetéjével .

Szükségtelen ezt hosszasan ecsetelni, egyszerűen – hopp, egy közhely, de vállalom – látni kell! Számomra az idei DVD-megjelenések közül az eddigi legnagyobb és legkellemesebb meglepetés.

Németországban decemberben kerül a mozikba a film második része, Zweiohrküken címmel, bizakadom, hogy arra már nem kell majd két évet várnunk, hogy idehaza is láthassuk. Ajánlom még a film hivatalos honlapját – németül -, a http://wwws.warnerbros.de/keinohrhasen/ címen, ahol a németül nem értők számára is akad bőven csemege.

Ezt a filmet vétek volna kihagyni!  

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tegnap este volt az M1-en.