2009. október 23., péntek

A csúf igazság



...éééés huppan az önsegélyező könyv a szemetes alján! Ismerős kép? Igen, igen, egy bizonyos Miss B.Jonesnál láttunk ilyet legutóbb, mikor éppen önnön emancipálódásának útjára lépett, lerázva magáról a Daniel Cleaver által ejtett sebek maradványait. Itt vannak hát újra az erőnyerő irományokkal teli kötetek, ám ezúttal köszönhetően Mike Chadwaynek (Gerard Butler) máglyán égnek ronggyá, miközben ez a Mike fickó sátáni kacajjal nyugtázza a pusztulásukat és üvölti világgá élő adásban, hogy a férfiaknak csakis egyetlen dolog kell: a szex!

Pechjére vagy tán szerencséjére egy rosszkor a távirányítón elhelyezett macskamancsnak hála egy finoman szólva is merev és öntudattal telt televíziós producer szem- és fültanúja lesz eme kinyilatkozatásnak, melyet hamarosan egy ország-világ hallattára lejátszott szócsata követ. De mert vígjátéki sablonok márpedig vannak, törvényszerű , hogy a beszélgetés két főszereplője másnap reggel a karót nyelt öntudatgombóc producernő munkahelyén egy íróasztal mellett találja magát, mégpedig egy olyan szintén tipikus komédiaelemben, melyben Abby (Katherine Heigl) van felül....

A feszültség természetesen a tetőfokára hág, miután kettejüknek főnök-beosztott viszonyban kell megállniuk a helyüket, ahol pedig feszültség van, ott energiák szabadulnak fel, amik előbb vagy utóbb – borítékolható módon – visszahatnak a két főszereplő (magán)életére is.

Alaphelyzetek, történet és karakterek szempontjából vajmi kevés újdonságot hoz A csúf igazság, viszont a párbeszédek szellemességi fokmérőjén messze túlszalad a maximumon. Miss Heigl esetlenségéért én kérek elnézést mindazoktól, akiket valaha arra fogok buzdítani, hogy Gerard Butler negyven percnyi sziporkája miatt ki ne hagyják ezt a filmet.

Mea cupla. Irány a mozi!

P.S.: A lányok - úgy tűnik - tényleg a rosszfiúkat szeretik... ez lenne hát a csúf igazság?:)


0 megjegyzés: