2009. július 14., kedd

New in town - Miért éppen Minnesota?


A karrierista Lucy Hill éppen olyan önbizalommal telve veti rá magát a jelek szerint amúgyis neki szánt vállalat-átszervezési projktre, mint ahogyan korábban Bridget Jones csapott le a Talpra Britanniában egy-egy zseniálisnak tűnő sztorira. De a Miért éppen Minnesota?! nem csak Zellweger játékában emlékeztet valamire, hanem teljes mivoltában. Sugallja ezt a magyar kín-cím és sugallja ezt maga az egész forgatókönyv is. Egy kicsit Miért éppen Alaszka?,egy kicsit A  férfi fán terem és nagyon ...sok klisé. Az, akár ha Lucy útjára gondolunk a napos, ám lélekben üres világból, a hűvös, ám mégis szeretetteljes északi kisvárosba és az akkkor is, ha felidézzük, hányszor láttuk már a magányos, kisvárosi szingli apukát, ahogy farmerban és kockás ingben mindig a lehető legjobbkor, a lehető legjobb helyen terem. 

És mégis. A nyilvánvaló végkifejlet és az imént felsoroltak ellenére ez a mozi igenis jó. Nem hullik majd rá díjeső, egy lesz a sok közül az alkotók repertoárjában, talán a nézők is hamar feledik, de  jó érzésekkel gondolnak majd vissza rá, mert noha minden percét láttuk már valahol, akkor is kellemes kikapcsolódás lesz egy tál popcorn mellett, akár többször is.

Akik szerették a már említett sorozatokat  illetve a Mr.Tűsarok című filmet, azok bizonyosan a Miért éppen Minnesota?!-t is a szívükbe zárják majd. Habkönnyű, de néha ilyen is kell.

0 megjegyzés: