2009. július 4., szombat

Meleg helyzet


Ezúttal a tartalom leírásának tekintetében ismét  a könnyebbik utat választom és a port.hu-n található ismertetőt másolom ide. Íme:

Emmanuel negyvenes homoszexuális gyermekorvos. Tökéletesen boldog lenne, ha örökbe fogadhatna és felnevelhetne egy kisfiút vagy kislányt a partnerével, az ügyvéd Philippe-vel együtt. A probléma az, hogy Philippe elégedett a jelenlegi helyzetével, és nem akarja, hogy egy gyerek betolakodjon az életébe. A vitának a kapcsolatuk látja kárát, elválnak útjaik. Emmanuel nem tesz le a tervéről, elhatározza, hogy béranyát fogad, aki hajlandó megadni neki azt, amire vágyik. Fina, a kolumbiai szépség elvállalja a feladatot, ha a férfi cserébe elveszi, és így legalizálni tudja helyzetét.

Így rögvest mondhatom a magamét. S a magamé röviden és tömören annyi, hogy átlagos, kvázi szokásos francia vígjáték. Bár nem is vagyok benne olyan biztos, hogy összességében olyan víg lenne. Inkább kicsit víg, kicsit pedig gondolatébresztő. Lehet úgy is nézni, hogy kellemes kikapcsolódás, de lehet úgy is nézni, hogy az ember közben kérdőre vonja saját magát a melegekről, arról, hogy vajon egyetért-e azzal, hogy a meleg párok gyereket vállalhassanak. Én csak utóbbi "módjára" tudtam nézni a filmet, és igen, bennem is ébresztett pár kérdést a film. Erről hosszasabban ezen a fórumon nem szeretnék beszélni, hiszen ez mégiscsak egy filmes blog. Ami bizonyos, ez a mozi homofób nézőkenk egyenesen tiltott.  Mindenki más nyilván szeretni, kedvelni fogja, de ha más nem, beszélgetni biztosan fog majd róla, akár egy hetero, akár egy homoszexuális barátjával. Mert ami biztos, minden könnyedsége és vígsága ellenére kérdéseket hagy maga után a Meleg helyzet, aminek az eredeti címe:Mint mások, sokkal inkább kifejezi azt a toleranciát és elfogadást, amit maga a mozi is sugároz. 

Az érdeklődők az HBO műsorán keressék a filmet. 

0 megjegyzés: